Dünyalılar olarak önce bitter, sonra sütlü ve daha sonra da beyaz çikolata ile tanışmıştık. Bu üç ana çikolata türü ile yıllardır ağzımızı tatlandırıyorduk ki kakao çekirdeklerinden üretilen yepyeni bir çikolata türü geliştirildi, ismi Ruby. Beyaz çikolatanın icadından 80 yıl sonra, dünyanın dördüncü çikolata türü olarak anılmaya başlayan Ruby’yi gelin yakından tanıyalım .
Ruby, aslında kakao çekirdeğinden üretiliyor. Karakteristik pembe rengini almak için akla ilk çilek, ahududu gibi meyve özleriyle harmanlandığı gelebilir. Ancak bu “Ruby”nin herhangi katkı maddesi almadan kakao çekirdeklerinin pigmentlerinden kaynaklanan doğal bir renk. Zaten “dördüncü tür çikolata” denmesinin asıl sebebi de bu.
Ruby, öyle bir anda ortaya çıkan bir çikolata türü olmadı. Zürih merkezli Barry Callebaut adlı ünlü çikolata ve kakao ürünleri üretici firmasının yöneticilerine göre, bu türün geliştirilmesi tam 13 yıl sürmüş. Firma yöneticileri bu türü ilk sundukları 2017 Eylül ayında Ruby’yi “yoğun duygusal haz” sözleriyle tanıtmıştır.
Bussiness Insider çikolata yazarı ve gurmesi Angus Kennedy’ye göre tadını tahmin etmeniz kolay. Kennedy, henüz Ruby çikolatayı tatmayanlara bu tadın nasıl olduğunu şöyle anlatıyor. “Önce ağzınıza biraz beyaz çikolata atın. Yutmadan önce birkaç ahududuyu da ağzınıza atın. Ardından biraz da sütlü çikolatayı ağzınıza atın. Ağzınızda karıştırın ve yutun. İşte Ruby çikolatanın tadı böyle bir şey… Hafif ahududu tadı esintili beyaz çikolatamsı bir tat.”
Çikolata tutkunları daha şimdiden gözlerini bu pembe çikolata dünyasına çevirmiş durumda. Ne dersiniz, sizce de tatmaya değmez mi?